Partners in zorg

Ons motto elke dag is: de beste zorg bieden. Dat kan omdat we flexibel, snel en betrouwbaar zijn en als organisatie een rotsvast fundament hebben. We zien dat andere zorgprofessionals daarom met ons willen samenwerken. Een goed team van Partners in Zorg. En zo kunnen we met elkaar onze cliënten goed helpen.

Cliënten doorverwijzen?

Dat mag. Wachtlijsten kennen we niet bij Archipel Rinette. Neem contact met ons op zodat we snel een passende oplossing kunnen bieden.

20 gemeenten

Archipel Rinette is actief in meer dan 20 gemeenten in Zuidoost-Brabant. Interesse om met ons samen te werken? Neem gerust contact op.

Elektronisch Cliënten dossier

Zoals de naam al aangeeft, is in het Elektronisch Cliënten Dossier (ECD) alle informatie opgenomen over de cliënt en de aangeboden zorg. Van behandelplan tot agenda, gebundeld in een digitale map. Natuurlijk heeft u zelf ook toegang tot het ECD, of anders uw mantelzorger. Met een goed beveiligde code kunt u inloggen en verslagen lezen, het zorgplan bekijken en zien wie er wanneer bij u langskomt.

Itension

Voor het ECD werkt Archipel Rinette sinds 2016 samen met Itension. Hun softwarepakket CareAssist is al sinds 1997 op de markt.

Cliëntportaal

Het cliëntportaal in het ECD is zeer gebruiksvriendelijk. Naast het persoonlijke dossier vindt u er ook nieuws over bijvoorbeeld ontwikkelingen in de zorg. Het dossier is (gedeeltelijk) toegankelijk voor zorgverleners, mantelzorgers en andere belanghebbenden.

Hulpmiddelen

Goede hulpmiddelen zijn de steun van veel van onze cliënten. Ze maken het leven aangenamer en zelfredzamer. Vegro, al 30 jaar een bekend expertisecentrum, heeft een groot en breed assortiment hulpmiddelen dat zij uitleent, verhuurt en verkoopt.

In de Zorgverzekeringswet (Zvw) is geregeld dat iedere inwoner van Nederland recht heeft op het gratis lenen van bepaalde hulpmiddelen, zoals een rolstoel, hoog-laagbed met matras en een douchestoel. Dit is opgenomen in de basisverzekering. Om te mogen lenen, moet u het legitimatiebewijs en de zorgverzekeringspas overleggen van degene die de hulpmiddelen wil gebruiken. Overige hulpmiddelen, waaronder een scootmobiel en hometrainer, zijn te huur. U betaalt hiervoor een bedrag per dag.

Interesse in het totale aanbod van Vegro? Kom kijken in één van de winkels of kijk op de website. Hier zijn de hulpmiddelen ook online te bestellen.

U vindt Vegro o.a. in Eindhoven:

Adres:
Kastelenplein 168, Eindhoven
Geopend ma t/m vr 9-17 uur, za 10-16 uur.

Telefoonnummer:
0800 – 288 77 66 (gratis)

Medicijnen

Veel mensen slikken medicijnen. Soms ook een behoorlijk aantal per dag. Om zelf het overzicht te kunnen houden, hebben we voor hen een handig hulpmiddel. De Medido is een dispenser die middels een volautomatisch systeem op het juiste moment de juiste medicijnen afgeeft. Ook laat het systeem weten dat het tijd is om ze in te nemen.

Kosteloos

De Medido is kosteloos beschikbaar, mits u voor uw medicijninname afhankelijk bent van de thuiszorg. De instelling die de zorg levert, kan de dispenser voor u aanvragen. Archipel Rinette weet meer over de mogelijkheden. Via de telefoon, mail of een bericht op onze contactpagina.